Využití moderních materiálů v olejomalbě - ACM panel

Jak jsem uvedl v mém posledním blog postu, součástí mé poslední zásilky od Natural pigments, byl i podkladový ACM panel, proto se v dnešním příspěvku chci věnovat právě tomuto novému modernímu podkladu pro olejomalbu.
Ok Ok přiznávám se!! tento post je také trochu vykrádačka z blogu http://paintingstufftolooklikestuff.blogspot.ca/, nicméně článek obsahuje velmi  užitečné info a proto jsem se rozhodl, o volný překlad textu a jeho doplnění o vlastní zkušenosti.
Než začnete číst, je důležité zbavit se všech romantických představ o tom, jak pracuje současný umělec. Popíjení absintu, malování šlapek v  Moulin Rouge, nošení baretu a dlouhého pláště J to vše už je minulost.
Malování menších a středních formátů na napnuté plátno? Zajděte si do muzea a zjistíte, že mnoho významných obrazů bylo namalováno na dřevěné desky, plátno jako podklad se začalo používat později. Napnuté plátno je náchylné k poškození a málo odolné k atmosférickým vlivům. Snadno se protrhne nebo jinak mechanicky poškodí.  V tomto ohledu dřevo a dřevěné desky jako podklad pro malbu vedou na plné čáře. Nicméně ani desky nejsou proti zmíněným atmosferickým vlivům dostatečně odolné. I přes veškerou tradiční hodnotu zmíněných materiálů nesmíme ignorovat stálou potřebu hledání nových a vhodnějších materiálů pro užití v malbě. Jak z toho ven ?
Řešení ?!
Řešení nalezne ve filmu Planeta opic J! Co nám zobrazené scéna prozrazuje ? Ano !! dopravní značení přežije i ohromnou apokalypsu J
odpovědí na položenou otázku, jsou tedy hliníkové sendvičové ACM panely !



Sendvičový panel je tvořený dvěma hliníkovými plechy s polypropylenovým jádrem. Tyto materiály mají povrch z kvalitního vypalovaného laku. Povrch je upraven pro možnost potisku a je chráněn fólií. Desky jsou určeny pro nadstandardní aplikace s luxusním vzhledem. Desky se vyznačují tuhostí, pevností a oproti termoplastům nižší tepelnou roztažností. U sendvičových panelů plastové jádro tlumí rezonance. Jednoduše řešeno ideální a hlavně trvanlivý podklad pro vaše obrazy !


V případě zájmu o hotové panely určené přímo k malování přejděte sem

  






Comments

Popular Posts